Dieta białkowa, faza utrwalenia cz.5

Dieta białkowa, faza utrwalenia cz.5

Przecież wcześniej w ogóle nie mogłeś jeść chleba, więc szybko zauważysz, że nawet te dwie kropki to relatywnie naprawdę dużo pieczywa w twojej diecie. Na chleb można położyć nieco sera żółtego np. emandlera, morskiego, albo goudy. Dwa razy w tygodniu, a więc raz na 3-4 dni możesz sobie nawet pozwolić na jedzenie posiłków posiadających skrobię. Mam tu na myśli między innymi makaron, ryż i ziemniaki. Ale z soczewicą czy soją radziłbym się jeszcze trochę wstrzymać. Tyle już wytrzymałeś, że myślę, że nie powinno to stanowić dla ciebie większego problemu. Ile czasu powinna trwać faza utrwalenia? Tak naprawdę także tutaj nie ma jakichś szczególnych wskazań francuskiego dietetyka doktora Pierre’a Dukana. Najważniejszym czynnikiem, który ma wpływ na czas trwania tejże omawianej tutaj fazy to nasza własna determinacja. Pierre Dukan, którego tak chętnie tutaj przywołujemy bardzo często mówił o tym, że raczej nie przepada za liczeniem kalorii i odradza raczej takie praktyki.

 

reklama

Suplementy

www.klubodchudzania.pl www.antykoncepcja.net www.astmaoskrzelowa.pl