Dieta białkowa, faza utrwalenia cz.4

Dieta białkowa, faza utrwalenia cz.4

Ale powrócenie do dawnego sposobu odżywiania się bardzo często powodował bardzo nie lubiany przez kobiety efekt jojo. Wtedy nawet przybieranie dodatkowych kilogramów odbywało się w tempie szybszym niż przed samym procesem odchudzania. Aby do tego nie doszło, w diecie autorstwa francuskiego dietetyka Pierre’a Dukana istnieje właśnie faza utrwalenia. Ona sprawia, że już nigdy nie będziesz miał do czynienia z efektem jojo. No dobrze, ale zastanówmy się jeszcze jak należy jeść w tej dosyć wyjątkowej fazie tejże diety. Oczywiście możemy już zapomnieć o tak zwanej naprzemienności, którą stosowaliśmy w poprzednim okresie redukcji tkanki tłuszczowej. Nawet raz dziennie możemy jeść nawet owoce, które na pewno ucieszą nasze kubki smakowe. Istotne jednak, aby to co już podkreślałem, nie jeść winogron, bananów oraz wiśni i czereśni. Nawet dwie kromki chleba możesz jadać dziennie stosując się do zasad tej fazy. Czy to dużo? Prawdę mówiąc bardzo mało.

 

reklama

Suplementy

www.klubodchudzania.pl www.antykoncepcja.net www.astmaoskrzelowa.pl